Over Frank

 Frank Roumen schrijft, regisseert en produceert voor film, tv en theater.

 

Behalve filmprofessional is Roumen een allround theatermaker, die zowel professionals als amateurs regisseert.
In het amateurtheater maakte hij een aantal prijswinnende voorstellingen, waaronder De Finale en Post. Inmiddels is zijn negentiende theaterstuk geschreven. De wording van Rem Grint wordt eind november 2020 uitgevoerd.

 

Voor het Filmmuseum produceert hij tv-programma's (o.a.cinema perdu) en films (o.a. diva dolorosa) en maakt hij tussen 1992 en 2012 jeugdtheatervoorstellingen waarin hij filmbeelden combineert met theater en muziek. Zo schreef en regisseerde hij o.a. de voorstellingen Vliegenier Junior en de Lindbergh-vlucht (1999), De wereld van de wijs (2003) en De grote Verhuizing (2007).Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe gebouw van Eye Filmmuseum maakte Roumen zijn laatste kindervoorstelling: Reis om de wereld in 50 minuten (2012). Hij werkte samen met onder ander Paul de Munnik, the Ashton Brothers, Jim de Groot, Thijs Maas en Sophie van Oers.

In 2006 werd VPRO’s Villa Achterwerk de aflevering Zuidpoolexpeditie uitgezonden in de serie “En toen”. In 2002 debuteerde Roumen als filmmaker (Tabee).  Momenteel bereidt Roumen een compilatiefilm voor met archiefmateriaal uit de zogenaamde Mutoscope & Biograph collectie (1897 - 1902) van Eye Filmmuseum. De film is inmiddels in première  gegaan en zal de wereld rond toeren.